Kokeilevassa keittiössämme leivottiin yllättävillä täytteillä ihan maistuva piirakka! Tämäkin piirakka on melkoinen hävikistä herkuksi-leipomus. Yrtiksi olisi ehkä paremmin sopinut vaikkapa basilika, minttua nyt sattui olemaan kaapissa joten sitä laitoin.
Pohja
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ohrajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
0,5 dl juoksevaa margariinia
reilu 1 dl vettä
Täyte
n. 4 omenaa
puolikas
pötkö vuohenjuustoa
pari kuivattua
aprikoosia hienonnettuna
tuoretta
minttua
cashewpähkinöitä
2 dl
kermaa
2 munaa
mustapippuri
suola
päälle
loraus hunajaa
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja painele taikina piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille. Viipaloi omenat ja vuohenjuusto. Hienonna minttu ja rouhi pähkinät reilunkokoiseksi rouheeksi. Laita pohjan päälle minttusilppu, omenaviipaleet, vuohenjuusto, aprikoosipalat sekä pähkinärouhe. Kaada päälle kerma-muna-mustapippuri-suolaseos. Paista 200 asteessa 30 minuuttia. Lorauta valmiin piirakan päälle hunajaa ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!