maanantai 23. syyskuuta 2013

Omena-vuohenjuustopiirakka


Kokeilevassa keittiössämme leivottiin yllättävillä täytteillä ihan maistuva piirakka! Tämäkin piirakka on melkoinen hävikistä herkuksi-leipomus. Yrtiksi olisi ehkä paremmin sopinut vaikkapa basilika, minttua nyt sattui olemaan kaapissa joten sitä laitoin.

Pohja

2 dl vehnäjauhoja 
1 dl ohrajauhoja 
0,5 tl leivinjauhetta 
0,5 tl suolaa 
0,5 dl juoksevaa margariinia 
reilu 1 dl vettä

Täyte

 n. 4 omenaa
puolikas pötkö vuohenjuustoa
pari kuivattua aprikoosia hienonnettuna
tuoretta minttua
cashewpähkinöitä
2 dl kermaa
2 munaa
mustapippuri
suola
päälle loraus hunajaa

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja painele taikina piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille. Viipaloi omenat ja vuohenjuusto. Hienonna minttu ja rouhi pähkinät reilunkokoiseksi rouheeksi. Laita pohjan päälle minttusilppu, omenaviipaleet, vuohenjuusto, aprikoosipalat sekä pähkinärouhe. Kaada päälle kerma-muna-mustapippuri-suolaseos. Paista 200 asteessa 30 minuuttia. Lorauta valmiin piirakan päälle hunajaa ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!