tiistai 22. lokakuuta 2013

Aurajuusto-lohivoileipäkakku


Sain ilon ja kunnian leipoa tarjottavat äitini syntymäpäiväjuhliin. Tein tämän suolaisen voileipäkakun, makean juustokakun sekä kahta muuta tarjottavaa jotka ovat nähtävissä seuraavissa postauksissa. Vielä kerran onnea äiti! ♥ ohje Valion, alla kuten minä tein. Vaikka täytteeseen tuli peräti kaksi purkkia pehmeää Auraa, maistui se täytteessä yllättävän vähän.

12 viipaletta ruispaahtoleipää

Täyte:
2 keitettyä munaa
300 g savulohta
2 prk pehmeää Auraa
1,5 dl turkkilaista jogurttia
ripaus mustapippuria
1 rkl sitruunamehua
1,5 dl tilliä hienonnettuna

Kostutus:
1 rkl sitruunamehua ja 0,5 dl vettä

Päälle ja reunoille:
n. 100 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 1 dl ranskankermaa
graavilohta
kurkkua
punaisia rypäleitä
sinihomejuustopaloja
tilliä hienonnettuna
vesikrassin lehtiä

Aloita voileipäkakun valmistaminen täytteestä. Hienonna keitetyt munat sekä nahattomaksi ja ruodottomaksi perattu savukala. Lisää pehmeä Aura, jogurtti, mausteet ja hienonnettu tilli. Leikkaa voileipäkakkuun tulevista leivistä reunat ohuelti. Vuoraa suorakaiteen muotoinen, 2 - 2,5 l:n vetoinen leipävuoka kelmulla. Laita pohjalle 2,5-3 leipäviipaletta, monta nyt mahtuu. Kostuta pullasudilla. Levitä kerros täytettä leipien päälle ja aseta täytteen päälle uusi leipäkerros. Toista kaksi tai kolme kertaa. Lisää viimeinen leipäkerros. Kostuta. Vedä kelmu voileipäkakun päälle. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.

Kumoa voileipäkakku tarjoilualustalle. Levitä tuorejuusto-ranskankermaseos kakun päälle. Koristele kakku graavilohella, aurajuustolla, kurkulla, rypäleillä ja yrteillä. 


4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!