torstai 24. lokakuuta 2013

Mustikkajuustokakku valkosuklaayllätyksellä


Makeana kakkuna äitini syntymäpäiväjuhlissa oli tämä valkosuklainen mustikkajuustokakku. Olen aiemminkin tehnyt hyydytetyn kakun samoista aineksista, tässä käytin niitä eri tavalla. Sisempään täytteeseen laitoin varmuuden vuoksi 4 liivatelehteä, kaksikin olisi riittänyt. Vastaavasti mustikkatäytteeseen olisi voinut laittaa vielä yhden lisää eli yhteensä 7. Toisaalta kiinteämmän sisätäytteen ja pehmoisen mustikkatäytteen koostumusero sopi hyvin syöjien suuhun. Mustikkatäyte oli ihanan moussemainen.

Pohja:
175 g kaurakeksejä
75 g voita

Valkosuklaatäyte:
100 g valkosuklaata
1,5 dl Flora Vispiä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
4 (2) liivatelehteä
tilkka maitoa

Mustikkatäyte:
2 dl mustikkaa soseena
2,5 dl Flora Vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl turkkilaista jogurttia (ei välttäätön, laitoin koska jääkaapissa sattui sen verran sitä olemaan)
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
6 (7) liivatelehteä

Hienonna kaurakeksit ja lisää niihin sulatettu voi. Pingota leivinpaperi ⌀24 cm irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin ja taputtele keksimuru pohjalle tasaisesti. Nosta vuoka jääkaappiin. Valmista valkosuklaatäyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa ja vaahdota Flora Vispi. Sekoita ne ja tuorejuusto keskenään. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liota ne kuumaan maitotilkkaan. Nosta lusikallinen suklaakermaa liivatenesteeseen ja sekoita. Kaada liivateseos lopun suklaakerman joukkoon ja sekoita hyvin. Aseta keksipohjan päälle pienempi irtopohjavuoan reuna ja paina sitä keksipohjaan. Aseta leivinpaperisuikaleet vuoan sisäreunoille. Kaada valkosuklaatäyte pieneen vuokaan ja nosta kakku jääkaappiin. Anna täytteen hyytyä muutaman tunnin ajan.

Valmista mustikkatäyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mustikat. Vaahdota Flora Vispi ja sekoita sen joukkoon tuorejuusto, turkkilainen jogurtti, maitorahka ja sokerit. Lisää mustikkasose. Lorauta mustikkasoseastiaan tilkka vettä ja laita sinne puristetut liivatelehdet. Kuumenna hetki mikrossa niin että liivatteet sulavat. Nosta pari lusikallista mustikkatäytettä liivatenesteen joukkoon ja sekoita. Kaada liivateseos lopun mustikkavaahdon joukkoon ja sekoita hyvin. Irrota pienempi irtopohjavuoka valkosuklaatäytteen ympäriltä. Aseta leivinpaperisuikaleet suuremman vuoan sisäreunoille. Kaada mustikkatäyte valkosuklaatäytteen päälle suurempaan vuokaan ja nosta kakku jääkaappiin. Anna hyytyä seuraavaan päivään. Koristele kermavaahdolla, valkosuklaalla ja mustikoilla.




13 kommenttia:

  1. Voivoi näitä valkosuklaisia houkutuksia! Olen aivan koukuttunut valkosuklaaseen ja bongaan valkosuklaisia reseptejä joka paikasta. Lisäänpä siis tämänkin kakun linkkilistaani. Näyttää tosi herkulliselta ja tuo erivärinen sisus on hauska jippo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin kirjanmerkit pursuaa mitä ihanampia ohjeita jotka odottavat kokeilua! Mä en erityisemmin välitä valkosuklaasta, sellaisenaan syötynä ainakaan, mutta tässä kakussa se oli jopa mun suuhun hyvää.

      Poista
  2. Kaunis kakku! Tuon valkosuklaayllätyksen lisääminen oli oikein hyvä idea, se tuo jotain jännää kakkuun. Voi ei, näyttää niiin herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensimmäistä kertaa kokeilin laittaa toisen täytteen ylläriksi kakun sisään eikä perinteisesti päällekäin kakkuvuokaan :)

      Poista
  3. Oiskoha miu testattava tätä jouluks..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En voi muuta kuin suositella :) jouluna mustikan sijaan täytteeseen voisi käydä myös puolukka, silloin lisäisin kyllä sokerin määrää.

      Poista
  4. Valkosuklaatäytteeseen lisätään ohjeen mukaan tuorejuustoa, mutta missä vaiheessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kas, unohtunut laittaa teko-ohjeesen. Kiitos vinkistä, korjasin!

      Poista
  5. Minkä kokoinen sinulla oli tuo pienempi vuoka?

    VastaaPoista
  6. Tein tätä kakkua pari vuotta sitten valmistujaisiini ja nyt yhtäkkiä se muistui tas mieleeni. Tälläkertaa kakusta tuli mustaherkukka versio ja aina vain toimii. Kiitos loistavasta reseptistä. Taikinatassu.
    http://taikinatassut.blogspot.fi/2017/06/mustaherukkajuustokakku-valkosuklaa.html

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!